Venom

Angyalbőrbe bújt Ördög

BMW Dynamic Xenon
Adaptív kanyarvilágítás

maxresdefault.jpgAz adaptív kanyarvilágítás lényege, hogy a fényszóró világítási irányának szabályozásával teszi lehetővé az úttest jobb megvilágítását.

 

 

2441478229_33103dd841_b.jpgSzűk kanyarokban, szerpentinen és egyéb helyzetben is lehetővé teszi, hogy azt lássuk amit kell. Maga a Xenon világításnak is köszönhetően nagyon jó a látótávolság és a belátható útszakasz, ezt a kanyarkövető funkciója csak "tetézi". 70km/h sebességig bekapcsol a befordulási világítás is, mely megvilágítja a kanyar belső ívének területét. A Változtatható fényeloszlási rendszer működése olyan dolgoktól függ, mint pl: sebesség, autó dőlése és kormány szöge is. Xenon világítás magasságát és távolságát manuálisan nem tudjuk állítani. Azért automata szabályozású, hogy a szembejövőt véletlenül se vakítsuk el és ez függ gyorsítás-, fékezés mértékétől valamint egyéb terheléstől (pl.: rakott csomagtartó).

 

Az alábbi kettő videó nagyon jól bemutatja a fent említett rendszert működés közben:

A bejegyzés trackback címe:

https://venombmw.blog.hu/api/trackback/id/tr5914914278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Venom

Egy E61 35D élete. Ötletek, tippek és hasznos tanácsok BMW E60/E61 szériával kapcsolatban. Valamint egyéb érdekességek a márkáról.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása